Ruim 200 internationale karateka’s op vijftiende editie Waterpoort Cup

Sneek - Tweehonderd karateka's uit 10 verschillende Europese landen doen zaterdag mee aan de vijftiende editie van de Kyokushin Waterpoort Cup in de Sneker Sporthal. 

Om 9.30 uur start het toernooi met met de jeugdwedstrijden, waarna ’s middags om 16.00u de senioren zullen starten. Het belooft weer een spectaculair karatetoernooi te worden want in verschillende divisies hebben zich enkele Europese toppers ingeschreven. Karateka's uit onder andere Zweden, Zwitserland, Denemarken, Spanje, Groot-Brittannie, Polen, België, Nederland en Litouwen zullen komend weekend allemaal hun uiterste best doen de internationale Waterpoort Cup op hun naam te zetten. Sommige deelnemers ondernemen een driedaagse busreis om aan de Friese Waterpoort Cup in Sneek te kunnen deelnemen. Dat zegt iets over de opzet en uitvoering van het evenement. Bovendien zijn al ruim 6 maanden talloze vrijwilligers bezig om ervoor te zorgen dat ook de 2016 editie weer een daverend succes zal worden.
De Waterpoort Cup wordt georganiseerd door Sneker Stichting Activity Foundation en staat voor internationale sportieve uitwisseling en vergroten van vriendschapsbanden tussen de verschillende dojo’s (karatescholen red.) die aan het evenement deelnemen. Inmiddels is de Waterpoort Cup een begrip in karateland. Een uniek internationaal karate kampioenschap voor iedereen vanaf 8 jaar. De Waterpoort Cup is de perfecte springplank om als karateka te kunnen doorstoten naar wereldniveau.
De Sneker karateka’s van Sportclub F en F The Inner Way zijn daarvan het perfecte voorbeeld. Zij schitteren al jaren op verschillende internationale podia en namen afgelopen weekend met een 10-koppig team deel aan de WK in Japan, waarbij sensei Mark Potma de tweede plaats behaalde in het senioren zwaargewicht.