Menhir klopt Donar 4

Sneek -  Ondanks een slordige start versloegen de basketballers van Menhir vrijdagavond in de Sneker Sporthal Donar 4 uit Groningen met 58-40.

Bij  Menhir ontbraken Jan Weerts en Sybo van der Bijl en daarom deed coach Van der Meulen een beroep op Johan Postmus en Danny IJsselstein  om de selectie aan te vullen. Tegenstander Donar kwam ook met weinig spelers opdagen. Jehannes Dijkstra startte sterk voor de thuisploeg en Menhir liep uit naar 6-0, maar door een probleem bij de scoretafel verloor de ploeg de concentratie. Na tien minuten stond er een magere 9-9 op de borden.
In het tweede kwart schakelde Menhir een tandje bij. Henk Postma en Nils Hettinga waren de afmakers van de meeste aanvallen. Daarnaast hielden de Snekers de verdediging strak en zo werd een 27-17 ruststand bereikt. De thuisploeg verteerde de pauze ook beter en liep in het derde kwart uit naar 45-27. In de slotfase waren de ploegen weer aan elkaar gewaagd. Menhir speelde onrustig en onverzorgd, maar de zege kwam geen moment in gevaar.
Henk Postma werd topscorer met zestien punten en Menhir staat nu op een gedeelde tweede plaats.