Onnodig puntverlies Neptunia’24

Sneek - De waterpoloheren van Neptunia’24 zijn er dit weekeinde niet in geslaagd de drie punten in eigen huis te houden. In een kolkend zwembad ‘It Rak’ kwam de ploeg van trainer Peter van Leeningen en coach Roelof Jansma tegen subtopper De Walvisch niet verder dan een gelijkspel: 12-12.

De wedstrijd begon flitsend. Beide ploegen waren gretig en schuwden de duels geenszins. Neptunia had gelijk het overwicht, maar kon dat door diverse gemiste kansen niet uitdrukken in doelpunten. De tegenstanders uit Groningen hadden steeds aan een halve kans genoeg en eindigden de eerste periode zelfs met een 3-4 voorsprong.

In de tweede periode gooiden de Snekers het spreekwoordelijke roer om. Aanval op aanval wisten de spelers elkaar steeds makkelijker te vinden, er werd een aantal keer uit de counter gescoord en de achterstand werd in no-time omgebouwd naar een marge van drie doelpunten voorsprong, 9-6.

Het duel werd harder, de gasten namen hierin het voortouw en Neptunia ging vaak onnodig mee. De thuisploeg kreeg steeds vaker een overtal situatie tegen en juist in deze standaardsituaties bleken de Groningers zeer effectief. Na het slagveld van de derde periode hielden de Snekers een magere marge van één doelpunt over, 10-9.

De Walvisch startte de laatste periode in een ‘alles-of-niets’ strategie die direct goed uitpakte. Na de gelijkmaker volgden snel de 11e en 12e goal en de Groninger deur ging in het slot. Neptunia bonkte op de deur maar kwam er niet door. Met nog twee minuten op de klok braken de heren de ban, scoorden nog tweemaal maar een derde, bevrijdende goal, zat er niet meer in.

Doelpunten Neptunia’24: Sander van der Molen(4x), Rutger van Leeningen, Arjen van Leeningen en Marco Volkers(allen 2x), Dennis van der Veldt en Thomas Dotinga(beiden 1x).