Pechvogel helpt Menhir langs BVG

Groningen - De basketballers van Menhir boekten gistermiddag een zwaar bevochten overwinning op BVG 3 in Groningen. De Groningers kleunden er stevig in, maar toen de stofwolken na veertig minuten opgetrokken waren stond er 49-53 op het scorebord.

Bij de Snekers ontbrak jeugdspeler Nils Hettinga bij het begin van de wedstrijd wegens autopech. Hij zou later een belangrijke rol spelen voor Menhir. De thuisploeg startte beter en had de organisatie ook meer op orde dan de Friezen. In elk van de eerste drie kwarten bouwde BVG de voorsprong uit, tot 43-35 na dertig minuten.
Het was een harde wedstrijd en met name Henk Postma, Jan Weerts en topscorer Chas Hall hadden het zwaar te verduren. Menhir weigerde echter ondanks het harde spel de handdoek in de ring te gooien. De verdediging was omgezet en de Groninger schutters vielen stil. Menhir kwam door Weerts langszij, Hettinga schoot de Snekers naar een voorsprong en Hall zorgde met een driepunter na een prima uitgespeelde aanval voor extra lucht. BVG kwam nog even dichtbij, maar Hettinga schoot vanaf de vrije worplijn de Snekers naar de zege.
Menhir heeft nu na de nederlaag in de de eerste wedstrijd vier wedstrijden op rij gewonnen en draait bovenin de tweede klasse mee. Vrijdagavond zal de ploeg proberen Groene Uilen te verslaan. De wedstrijd in de Sneker Sporthal begint om 20.45u.