Vijfde zege op rij voor Menhir

Sneek - De basketballers van Menhir hadden vrijdagavond een op papier makkelijke tegenstander in Groene Uilen 5. De Groninger studenten boden in de eerste helft evenwel flink tegenstand, maar werden daarna overlopen: 56-33.

Menhir begon in een ongebruikelijke opstelling omdat een aantal spelers nog maar net klaar was met scheidsrechters- en coachverplichtingen in de voorafgaande wedstrijden. De start van de thuisploeg was daarom stroef. Er werd weinig door beide teams gescoord en na tien minuten stonden de Snekers op een magere 10-8 voorsprong. Ook in het tweede kwart had Menhir het juiste ritme nog niet te pakken.
De Groninger gasten waren veel agressiever in de rebounds en kregen dus veel tweede kansen om te scoren. Daarbij misten de Snekers ook nog veel vrije worpen, waardoor de voorsprong bij rust nog steeds klein was: 23-18.
Na de pauze schakelde Menhir een versnelling bij. Chas Hall en Arnold van der Meulen scoorden om beurten twee keer en jeugdspeler Danny IJsselstein tilde met een driepunter het verschil naar meer dan 15 punten. Het Groninger verzet was gebroken en de Snekers werkten in de slotfase nog aan hun tot nu toe matige doelsaldo.
Menhir kan nu in alle rust toeleven naar de topper tegen BV Leeuwarden, de ploeg die eerder dit seizoen al met een punt verschil verslagen werd. De wedstrijd wordt op 2 december gespeeld in de Sneker Sporthal.