Neptunia op schot in streekderby

Sneek - De waterpoloheren van Neptunia’24 waren dit weekeinde behoorlijk op schot in Stiens.  De ploeg van trainer/coach Peter van Leeningen versloeg promovendus Middelsee/De Skelp met 6-17.

De Sneker equipe begon rustig aan de wedstrijd, liet de thuisploeg niet ver komen en zocht zelf steeds naar het vallende gaatje. Erg geduldig ging het niet waardoor er veel kansen verloren gingen. Neptunia maakte zich echter geen moment druk en behield steeds een stevige voorsprong.

Na de tweede periode begon het conditioneel al te knagen bij Middelsee en bij Neptunia ging het gas er op. De Stienser doelman kreeg de ballen in hoog tempo om z’n oren, zijn ploeg kwam er niet meer aan te pas.

Neptunia speelde de wedstrijd gemakkelijk uit en de focus werd meteen verlegd naar zaterdag. Dan spelen de Snekers p, 20.00 uur in eigen bad tegen De Veene uit Almelo.

Doelpunten Neptunia’24: Rutger van Leeningen(6x), Arjen van Leeningen en Sander van der Molen(beiden 3x), Rick Lunter(2x), Edwin de Boer, Wessel Westra en Dennis van der Veldt(allen 1x)