Tumultueus slot in basketbalderby

SNEEK - De basketballers van Menhir stonden vrijdagavond voor een heus vierpuntenduel. De nummer vier van de ranglijst, Oaters Joure, kwam op bezoek bij de nummer drie. Menhir haalde met de hakken over de sloot de zege binnen: 48-46.

Bij Menhir ontbraken drie grote mannen en dat leek een probleem te gaan worden tegen de Jousters, die met veel grote spelers kwamen aanzetten. Maar tegen de verwachting in, was het Menhir dat in de beginfase de lakens uitdeelde. Na vier minuten stond het al 10-0. De voorsprong was bij de eerste pauze zelfs nog groter:19-6.
In het tweede kwart kwamen de Jousters beter in het spel, maar Menhir weigerde een duimbreed toe te geven. Uitblinker in deze fase was topscorer Chas Hall, die daarmee revanche nam op zijn matige wedstrijd twee weken geleden. De score in dit kwart ging dan ook gelijk op (11-11), zodat Menhir met een ruime voorsprong aan het derde kwart kon beginnen.
Daarin speelden de Snekers in opdracht van coach Van der Meulen hele lange aanvallen om de tegenpartij uit de tent te lokken. Dit bleek echter niet de juiste tactiek. Met name Van der Meulen zelf gooide veel ballen weg, waardoor de Oaters weer in de wedstrijd kwamen.
De Jousters kwamen zelfs met nog anderhalve minuut te spelen op 44-46, waarna Ali Carti met twee vrije worpen de stand gelijk trok. De gasten hadden met nog veertien seconden te spelen balbezit en kans op de overwinning, maar Henk Postma heroverde de bal. Via Van der Meulen kwam Ali Carti nogmaals aan de bal. Hij scoorde en bezorgde zo Menhir de zwaarbevochten overwinning. De Snekers sluiten 2016 af op de derde plaats met vier punten voorsprong op Oaters.