Hester Jasper met Jong Oranje op pad

Sneek - SNEEK - Hester Jasper van VC Sneek reist vandaag met Jong Oranje af naar Roemenië voor de eerste ronde van het WK-kwalificatietoernooi.

Het team van bondscoach Julien van de Vyver speelt in Ploiesti tegen Frankrijk, Estland en Roemenië. Nederland moet haar poule winnen om zich te kwalificeren voor de tweede ronde van het WKK, óf bij de beste drie nummers twee van alle vier poules eindigen.

Jong Oranje werkte vorige week een trainingsstage af in Duitsland, nabij Berlijn. De oefenwedstrijd tegen Jong Duitsland in Strausberg werd met 3-1 gewonnen. In Ploiesti, nabij de hoofdstad Boekarest, speelt Jong Oranje respectievelijk tegen Frankrijk, Estland en Roemenië. Het team van bondscoach Julien van de Vyver zou in staat moeten zijn om deze poule te kunnen winnen, of om bij de beste drie nummers twee te eindigen. Als dat lukt, dan kwalificeert Jong Oranje zich voor de tweede en laatste kwalificatieronde in mei. De eindronde van het WK onder 20 vindt plaats in Mexico, van 7 tot en met 16 juli.