Nummer twee te sterk voor Menhir

Sneek - Het op de tweede plaats staande Five Pack uit Ureterp was vrijdagavond een maatje te groot voor de een plaats lager staande basketballers van ESBC Menhir. In de Sneker Sporthal hield de thuisploeg twee kwarten stand maar moest daarna buigen: 47-66.

Menhir moest het doen met slechts zeven spelers. Twee daarvan, Nils Hettinga en Danny IJsselstein, zijn bovendien jeugdspelers. Toch was de start van de wedstrijd verrassend. Jeroen Zantingh begon scherp met een steal en twee scores en de Snekers pakten een 8-0 voorsprong.
Daarna waren de Ureterpers echter wakker. Five Pack heeft een heel ervaren team en de spelers wisten elkaar goed te vinden. Halverwege het tweede kwart kwamen de gasten langszij.
Menhir bleef ondanks de personele problemen knokken voor wat het waard was, maar kwam niet meer terug in de wedstrijd. Daarvoor was het krachtsverschil te groot.
Topscorers Ali Carti (20 punten) en Nils Hettinga (11) waren na rust samen goed voor 20 van de 22 Sneker punten. Zaterdag speelt Menhir, dat nog steeds derde staat, in Groningen tegen de nummer vier, Moestasj.