AnyMotion naar Benelux-finale lego league

Sneek - Schoolteam AnyMotion bestaande uit leerlingen van het technasium van het Bogerman in Sneek heeft de regiofinale gewonnen van de first lego league waarmee het team geplaatst is voor de  Benelux finale op 4 februari  in Zwolle.

De first lego league is een wedstrijd die leerlingen tussen de 9 en 15 jaar uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken. Dit gebeurt aan de hand van opdrachten. De opdrachten worden ieder jaar gekoppeld aan een maatschappelijk thema en gedefinieerd in de jaarlijks wisselende “Challange”. Dit jaar is het de animal allies waarin een bestaand probleem voor een diersoort moet worden opgelost.
De leerlingen werken 8 weken lang toe aan de regio finale. Ze moeten zich manifesteren op het gebied van robot-techniek aan de hand van een lego robot, teamwork en probleemoplossend vermogen. Op de finaledag presenteert elk team de resultaten van hun onderzoek en de werking van hun EV3 lego-robot aan de jury. De teams programmeren met softwareprogramma: ’lego mindstorms’. Met een zelfgemaakte robot voert het team verschillende missies uit.