Haebeltsje gaat duurzaam

Sneek - Milieu en duurzaamheid. Dat zijn de thema's dit jaar tijdens de serie van zeven Bonte Sneeker Avonden in Theater Sneek. De eerste voorstelling is op vrijdag 3 februari.

Ook de Steenklip met haar bewoners zoals Haebeltsje de Jong, zoals vanouds gespeeld door Yede van Dijk, ontkomen niet aan duurzaamheid en zullen net als de rest van Nederland mee moeten in de groene vaart der volkeren.
,,Dat is makkelijker gezegd dan gedaan", zo tilt Matthie Silvius van Teater Snits een klein tipje van de sluier op. ,,Maar na een dringende oproep van consulente GG, die er bovendien een prijs aan verbindt, worden de bewoners creatief... en gaan aan de slag."
GG wordt gespeeld door Titia Huisman die in een eerdere productie de rol van Houkje Poort neerzette. Silvius: ,,Maar natuurlijk niet iedereen is blij met deze bewustwording. Er ontstaat discussie en strijd."
Dit alles speelt zich zoals gebruikelijk af rond de verjaardag van Heabeltsje de Jong fan'e Stienklip en haar eveneens honkvaste buren Molly, Swerius van Epema Thoe-de-Loo en groenteboer Wietse Wurtel. Naast van Dijk kruipen Matthie Silvius, Gerrit de Roos, Gerard Hamersma en anderen in de rollen van deze rasechte Snekers. Een en ander onder regie van Wiesje Jansma-de Vries. Floormanager is Sjack Bouma.
De belevenissen van de Steenklippers worden afgewisseld met koorzang van van de hierna stoppende Heilige Boantsjes en de Losse Flodders. Daarnaast draaft een verrassende voordrachtkunstenaar op die ook nog eens heel verdienstelijk blijkt te kunnen zingen en een nieuwe groep zangeressen. Ook het dans- en balletgezelschap Dance Explosion onder leiding van  Raymond Guzman en Jacqueline Veldhuis participeert in de BSA.
De eerste van de in totaal acht BSA-voorstelling is vrijdag 3 februari om 20.00 uur. Daarna staat de oranjekoek klaar op zaterdag 4 februari (14.00 en 20.00 uur); dinsdag 7, woensdag 8, vrijdag 10 en zaterdag 11 februari (14.00 en 20.00 uur).