Menhir overrompelt Penta

Sneek - De basketballers van ESBC Menhir schoten vrijdagavond in de Sneker Sporthal uit de startblokken tegen BV Penta uit Drachten. Na tien minuten prijkte al een 24-8 tussenstand op het scorebord. De thuisploeg kwam geen moment meer in gevaar en won uiteindelijk met 54-40.

Penta had twee wedstrijden achter elkaar gewonnen en hoopte daar drie op rij van te maken. Menhir had juist twee wedstrijden verloren. De ploeg uit Sneek wil graag derde blijven en moest dus een goed resultaat zien te halen. Op de laatste trainingsavond voor de wedstrijd waren slechts vijf heren op komen dagen. Deze vijf startten dan ook in de basis en bleken elkaar bijzonder goed te kunnen vinden. De Drachtsters kwamen niet in hun spel, terwijl bij Menhir de ene na de andere aanval met succes afgerond werd. Het scorebord begaf het zelfs onder zoveel dadendrang. Bij rust had Menhir een comfortabele 36-14 voorsprong.
Daarna was de concentratie zoek en stond het vizier bij de schutters niet meer op scherp. In het derde kwart werd slechts één punt gescoord, door een vrije worp van topscorer Chas Hall. Omdat Penta echter niet op gang kwam bleef Menhir uit de problemen.
Zaterdag staan de Snekers voor een grotere uitdaging als ze op bezoek moeten bij de Oaters uit Joure. De eerste confrontatie tussen beide teams leidde na een bizar slot tot een 47-46 overwinning voor Menhir en de Jousters zijn gebrand op revanche.