Neptunia'24 dendert door

Tubbergen - Neptunia'24 dendert door. In Tubbergen omzeilden de waterpoloheren uit Sneek de lastige klip VKC’03. In de “De Vlaskoel” werd het 10-14 voor Neptunia'24 dat eerder in Sneek niet verder kwam dan 10-10.

Neptunia nam direct het initiatief en was in de eerste minuten gelijk een aantal maal gevaarlijk, het opende de score maar gaf de leiding ietwat knullig snel weer uit handen. Het spel ging heen en weer en na de eerste periode stond er 2-1 op het bord. De Snekers waren onrustig in de aanval. De bal werd te vaak al binnen vijf seconden verspeeld waardoor de thuisploeg weer in de counter kon schieten. Dit resulteerde andermaal in een doelpunt en trainer/coach Peter van Leeningen vond het tijd voor zijn eerste time-out. Kalmte bewaren en zorgvuldig kansen overwegen was het devies. Neptunia trok de wedstrijd dichter na zich toe, stand bij rust 6-5.

De derde periode bleek het kantelpunt van de wedstrijd. Mede door de rust in eigen aanval en uitstekend keeperswerk van Rudi van der Veldt namen de Snekers de absolute leiding in de wedstrijd. Aanvallen werden uitgespeeld, doelpunten werden gescoord en achterin lag het als vanouds als een huis.

De laatste periode begon met een 6-9 voorsprong voor Neptunia, de heren konden iets gas terug nemen maar bleven scoren. Mede door een aantal uitsluitingen wist de thuisploeg nog vier maal te scoren maar Neptunia wist daar vijf doelpunten tegenover te zetten.

Zaterdag spelen de heren weer thuis in zwembad “it Rak.” De toegang is gratis, aanvang is om 20:15.

Doelpunten Neptunia’24: Sander van der Molen en Arjen van Leeningen(beiden 5x), Rutger van Leeningen(2x), Dennis van der Veldt en Wessel Westra(beiden 1x).