Menhir komt tekort in Groningen

Sneek - De basketballers van Menhir hadden op papier een makkelijke wedstrijd in Groningen tegen Donar 4. In de praktijk kwam de ploeg uit Sneek echter net te kort om een overwinning te halen: 62-59.

Op de wedstrijddag meldde center Ali Carti zich af. Daarnaast ontbrak Henk Postma nog steeds wegens klachten aan de achillespees. Menhir kon wel een beroep doen op de broers Jehannes en Hindrik Dijkstra en ook jeugdspeler Nils Hettinga sloot weer aan bij de selectie.
De Snekers startten slordig. Spelers konden elkaar met name in de aanval maar mondjesmaat vinden en zo kreeg Donar de gelegenheid om aan te haken. In de slotseconde kwam de thuisploeg zelfs aan de leiding door een toevalstreffer vanaf de middellijn (18-15).
De strijd bleef voor rust gelijk op gaan. Sybo van der Bijl viel goed in met enkele scores. Hij bracht ook rust in de aanval. De pauze kwam bij 31-33 voor Menhir. In het derde kwart leek Menhir de wedstrijd in handen te nemen. De ploeg liep uit naar 32-41, maar Donar begon veel van afstand te scoren en kwam weer langszij.
In de slotfase werd Menhir weer te slordig. De ploeg kwam een paar punten achter en moest dat met wanhoopsschoten zien goed te maken, maar dat lukte niet. Topscorer voor de Snekers werd Hindrik Dijkstra met 12 punten.