Kliekjesbank geopend in Sneek

Sneek - Marleen Huizinga probeert in Sneek een zogenaamde kliekjesbank van de grond te tillen. Ze is enkele weken terug in Lemmer is begonnen met een kliekjes bank.

Omdat het in Lemmer aanslaat is sinds gisteren een Kliekjesbank voor de inwoners van Sneek actief. Initiator Marleen Hulzinga heeft naast Sneek ook haar oog gericht op Heerenveen en Leeuwarden.
Een grote pan stamppot, lekkere pastamaaltijd, zelfgemaakte snert: het gebeurt maar al te vaak dat we een heerlijke maaltijd bereiden, waarvan achteraf veel over is. Je doet de kliekjes in een bakje, maar het is nét niet meer voldoende voor de volgende dag. Vaak belandt dit in de afvalbak.
Via de besloten Facebookpagina van de Kliekjesbank kunnen deze maaltijden (of ander voedingswaar) worden aangeboden aan leden. Er zijn veel alleenstaanden of kleine gezinnen die hier graag gebruik van maken en op deze manier een gratis maaltijd kunnen afhalen bij de aanbieder.
Uiteraard wordt er op de Kliekjesbank alleen goed voedsel aangeboden, wat hygiënisch en zorgvuldig is bereid en niet over datum is. Iedereen uit Sneek kan lid worden van deze besloten Facebookgroep (Facebook: Kliekjesbank Sneek). Kijk ook op www.kliekjesbank.nl.