Menhir langs probleemloos langs hekkensluiter

Groningen - De basketballers van ESBC Menhir versloegen zaterdagmiddag in Groningen het onderaan staande Groene Uilen 5. De Snekers kwamen na een goede start geen moment in gevaar en wonnen eenvoudig met 50-71.

De Groene Uilen hebben dit seizoen nog geen wedstrijd gewonnen. Menhir was niet van plan om de studenten een zege cadeau te doen. Met name speler-coach Arnold van der Meulen was op schot in de beginfase. Hij zorgde voor de helft van de twintig punten die de Snekers in het eerste kwart scoorden.
In het tweede en derde kwart liep Menhir nog verder uit. De grens van zestig punten werd zelfs al bereikt, iets wat de ploeg dit seizoen nog nauwelijks gelukt is in een hele wedstrijd. Bij de tegenpartij was slechts een speler echt gevaarlijk, dus was het zaak voor de verdediging om daarop te finxeren. Dat lukte, maar in het vierde kwart kwam Menhir ook niet meer aan goed aanvalsspel toe, waardoor de ploeg de mogelijkheid liet liggen om het negatieve doelsaldo helemaal weg te poetsen.
Zaterdag speelt Menhir in Drachten de inhaalwedstrijd tegen Penta. Het is voor de Snekers zaak om weer een overwinning te halen om bij te blijven in de strijd om de derde plaats.