Neptunia stelt orde op zaken

Sneek - De waterpoloheren van Neptunia’24 hebben na twee teleurstellende weekenden zaterdag weer eens een uitstekende overwinning geboekt. Het tegen degradatie vechtende De Reest uit Meppel ging zonder maximale inspanning over de knie; 11-6.

Bij Neptunia, dat door vakanties maar liefst vier spelers moest missen, debuteerde de 17-jarige Luuk Schipper en werd oud heren 1 speler Edwin Kingma opgetrommeld om de balans te bewaren.

De thuisploeg ging vlammend van start. Binnen no-time hadden de heren een ruime voorsprong opgebouwd en waren de gasten veroordeeld tot achteruit zwemmen.

In de tweede periode namen de Snekers wat gas terug en kwam De Reest nog aardig dichtbij, Neptunia kreeg een aantal uitsluitingen te verduren maar wist de daaropvolgende aanvallen steeds knap te pareren.

In de laatste twee perioden toonde de ploeg van trainer/coach Peter van Leeningen weer spierballen. De solide defensie hield makkelijk stand en daardoor kon de slordigheid in de aanval worden vergeven. De Reest zette nog alles op alles om een draai aan de wedstrijd te geven. In meer dan een rode kaart voor de coach, vanwege commentaar op de leiding, leidde dit niet.

Doelpunten Neptunia’24: Sander van der Molen en Rick Lunter(beiden 3x), Arjen van Leeningen(2x), Dennis van der Veldt, Rutger van Leeningen en Marco Volkers (allen 1x).