Goede start niet genoeg voor Menhir

Sneek - De basketballers van ESBC Menhir gingen in hun voorlaatste wedstrijd van het seizoen in Drachten onderuit tegen BV Penta. De Snekers konden een goede start geen goed gevolg geven en verloren met 69-59.

De wedstrijd leek eerst niet door te kunnen gaan omdat de sleutel om een van de baskets te laten zakken ontbrak. Jan Weerts van Menhir bedacht echter dat in de Sneker Sporthal hetzelfde systeem gebruikt wordt en hij had een sleutel bij zich, zodat er toch begonnen kon worden.
Menhir startte goed en liep vooral dankzij Hindrik Dijkstra uit naar 0-8. In de thuiswedstrijd tegen de Drachtsters werd direct in het eerste kwart al de genadeklap uitgedeeld, maar nu kon Penta bijblijven. Menhir had veel moeite met de zoneverdediging en keek bij rust tegen een achterstand aan (34-29). In de tweede helft slaagden de gasten er niet in het tij te keren. Penta bleef tegen een hoog percentage raak schieten. Pas in de slotfase hadden de Snekers het lek boven, maar toen was het al te laat. Topscorers bij Menhir werden Ali Carti (19) en Hindrik Dijkstra (16).
Vrijdag speelt Menhir de laatste wedstrijd. De ploeg ontvangt in de Sneker Sporthal BVG 3 uit Groningen. De wedstrijd begint om 20.45 uur.