Mercy Ships centraal in Mauritiuskerk

Sneek - In de Mauritiuskerk te IJlst is zondagavond 5 maart van 19.00- 20.00 uur een speciale avond zijn voor Mercy Ships. De kinderclub KIDS COME2GO spaart sinds september voor het particuliere ziekenhuisschip en speciaal voor verpleegkundige Sietske Rinkema uit Sneek. Zij werkt vanaf augustus 2016 tot en met april 2017 op de Africa Mercy.

De Africa Mercy is het grootste particuliere ziekenhuisschip ter wereld met vijf operatiekamers, een laboratorium, röntgenkamers, een CT-scan, Intensive Care-ruimte en ziekenzalen met 82 bedden voor patiënten. Gemiddeld werken er iedere reis meer dan 1000 vrijwilligers op de Africa Mercy. Die hebben sinds 2007 al bijna 32.000 levensveranderende operaties verricht. www.mercyships.nl
Zondagavond zal zal ambulancechauffeur Klaas Rinkema uit Woudsend, die zelf ook werkzaam was op het schip, een presentatie geven over Mercy Ships. De kinderen zullen ook de opbrengst van hun spaaractie onder andere tijdens de Winterfair in Nij Ylostins overhandigen. De avond wordt muzikaal omlijst door de Fonteinband; die de favoriete liedjes van de kinderen zal spelen.
Na afloop is er nog verkoop van leuke schilderijtjes, snoeppotjes en dergelijke die door de kinderen zijn gemaakt.