Mulder opent landart project Indijk

Indijk - Joop Mulder, directeur Sense of Place en voormalig directeur van Oerol opent zaterdag 8 april om 14.00 uur opent het landart project en expositie Linen yn lân bij galerie Heechsicht in Indijk. 

 
Als ode aan de kunstbeweging De Stijl heeft beeldend kunstenaar Gerrit Terpstra een lijnenpatroon van kleine sloten en vlakken in het grasland ontworpen.  In samenwerking met Yolanda van Dongen wordt het de komende weken geplaatst. Dit "schilderij" geïnspireerd op de Victory Boogie Woogie van Mondriaan, geeft het oude "sleatenplan" van Friesland weer.
Een dynamisch schilderij van grassen en sloten dat de strijd aangaat met de elementen van de natuur. Een periscoop en drone opnames laten het lijnenpatroon van bovenaf zien; maar u kunt er ook doorheen lopen en het schilderij ervaren.
De expositie buiten en binnen in de galerie laat inspirerend werk zien van diverse kunstenaars. Zie daarvoor de website.
Muziek van de band "Howling and the moon" omlijst de opening. En wanneer het weer het toelaat is er de mogelijkheid om een rondje te zeilen met skûtsje De Verwisseling.