Neptunia'24 grijpt naast titel

Twello -  De waterpoloheren van Neptunia'24 grepen zaterdag naast het kampioenschap omdat het niet lukte om in de slotwedstrijd Twello te verslaan en nummer 1 Trivia geen misstap maakte. In een zeer enerverende wedstrijd tegen Proteus waarin waterpolo de tweede viool speelde werd het 9-9.

De thuisploeg begon furieus aan de wedstrijd. Het thuisvoordeel van een ondiepe(1.80) bodem aan één zijde speelde de Snekers veel parten. Het bleek bijzonder lastig om de springende Twellonaren in bedwang te houden en het arbitrale duo liet aanvallend alles toe.
Neptunia keek al snel tegen een ruime achterstand aan maar had deze halverwege de derde periode weggepoetst. De ploeg van trainer/coach Peter van Leeningen had de wedstrijd naar zich toe getrokken en was klaar om de score uit te bouwen toen topscorer Sander van der Molen een rode kaart zag. Bovendien kreeg Neptunia hierdoor een tijdstraf van vier minuten voor de kiezen waardoor de heren het gedurende vier minuten met een man-minder moesten stellen.
Neptunia hield daarin knap stand. De Snekers probeerden vervolgens wel aanvallen op te zetten, maar kregen onvoldoende kansen om de wedstrijd alsnog te doen kantelen. Het gelijkspel was niet van doorslaggevende factor in het kampioenschap. Dat gaat naar Trivia uit Groningen, dat wist te winnen van Emmen.
Doelpunten Neptunia'24: Arjen van Leeningen(3x), Dennis van der Veldt, Sander van der Molen, Rick Lunter, Wessel Westra, Mathijs Dotinga en Edwin de Boer(allen 1x).