Introductiecursus Taijiwuxigong in Sneek

Sneek - SNEEK - Healing Centre F en F The Inner Way houdt vanaf 24 april een tienweekse introductiecursus Taijiwuxigong.

De cursus bij aan de Lange Veemarktstraat 3 in Sneek staat onder leiding van Frank Liew-On, een door Dr. Shen Hongxun opgeleide en bevoegde leraar. In de week van 24 april kunnen belangstellenden vrijblijvend kennismaken.
Velen kennen het beeld van Chinezen die zich in een park sierlijk en in slow-motion bewegen. Minder bekend is wat zij beoefenen en waarom ze dit doen. Zij beoefenen Taiji - een op verdedigingssporten gebaseerde bewegingsleer waarbij bewustzijn, ademhaling en lichaamscontrole essentieel zijn. Door regelmatig Taiji te beoefenen houden zij lichaam en geest gezond en veerkrachtig. Essentieel is dat deze reeks van standen en technieken de negatieve (yin) en positieve krachten (yang) met elkaar harmoniseert. Bij het beoefenen van Taiji beïnvloed je namelijk natuurkrachten, zogeheten ‘qi-krachten’. Dat deze qi-krachten daadwerkelijk bestaan werd in 1978 in Europa voor het eerst op de universiteit van Gent door Dr. Shen Hongxun aangetoond. Met zijn opgedane kennis, ervaring en doorzettingsvermogen en verworven inzichten een nieuw oefensysteem ontwikkeld: Taijiwuxigong.
Taijiwuxigong bestaat uit losse, therapeutische oefeningen die bij de beoefenaar interne bewegingskrachten oproepen. Deze krachten leiden tot spontane bewegingen van het lichaam, waardoor meridianen (energiekanalen red.) en gewrichten zich (her)openen en het lichaam zich kan ontdoen van pathogene factoren. Serieuze en regelmatige beoefening van Taijiwuxigong zet een positieve spiraal in werking die helpt om lichaam en geest gezond en weerbaar te houden. Moeheid verdwijnt en ook ‘modernetijdsklachten’ zoals RSI of burn-out verschijnselen kunnen oplossen.
Meer informatie www.healingcentre.org