Vriendschappelijke muziekstrijd tussen topshowkorpsen

SNEEK - De muzikale middag genaamd Take One vond zaterdag plaats op het sportcomplex van SWZ Boso. Ook Advendo en Jong Advendo gaven acte de précense.

Tijdens Take One gaven elf topshowkorpsen uit Friesland, Groningen en Drenthe zaterdag een voorproefje van hun show, waarmee ze in juli gaan meedoen aan het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade. Dit deden zij onder toeziend oog van ruim tweeduizend toeschouwers. De verschillende korpsen bekeken elkaars shows eveneens met aandacht. De instructieleden van de korpsen gaven elkaar naderhand tips, zodat de korpsen hun shows verder kunnen verbeteren in de komende weken.

Advendo en Jong Advendo hebben zodoende feedback gekregen waar ze in aanloop naar het komende WMC mee aan de slag kunnen. Daarnaast hebben alle deelnemers ook nog een mooi compliment gekregen van extern jurylid Overvliet. Hij zei dat alle deelnemers verder zijn in hun ontwikkeling dan vier jaar geleden. De noordelijke korpsen zijn volgens hem goed op weg.

De show- en marchingbands wilden in aanloop naar het WMC graag oefenen in competitieverband, en hebben daarom Take One georganiseerd. Alle deelnemers hadden zaterdag hetzelfde doel: goed voorbereiden op het WMC, maar ook zeker mensen vermaken door middel van muziek en show. Omdat alle muzikanten dit streven deelden, heerste er volgens de organisatie een geweldige sfeer op de sportvelden. ‘s Avonds werd de gezelligheid voortgezet tijdens een groot feest voor de muzikanten. Daar bleek maar weer uit hoe muziek mensen kan verbinden.

Het Wereld Muziek Concours (WMC) vindt eens in de vier jaar plaats, en wordt gezien als de Olympische spelen voor muziekverenigingen. In juli strijden 260 orkesten met gemiddeld zo’n 80 deelnemers uit 32 landen om een plek aan de wereldtop van de blaasmuziek.