Fototentoonstelling Treinen in de Nacht in Spoorwegmuseum

SNEEK - De tentoonstelling ‘Treinen in de nacht’ van Rob Reinders is tot 30 juni te zien in het Spoorwegmuseum in Sneek.

De Amerikaanse fotograaf O. Winston Link fotografeerde in zwart/wit de laatste stoomtreinen in Amerika. Hij deed dat op een bijzondere manier. Beroemd is zijn foto van een drive-in theater in Laeger, West Virginia met een passerende stoomtrein.

De Hilversumse fotograaf Rob Reinders maakt op dezelfde manier zwart/wit foto’s, maar dan met modeltreinen. Hiervoor bouwt hij zelf de locaties na. Hij beperkt zich daarbij niet alleen tot Amerikaanse treinen, maar ook Franse, Duitse, Nederlandse en Chinese taferelen zijn nagebouwd en gefotografeerd.

In oktober 2012 hebben vier foto's van Reinders in het O. Winston Link-museum in Roanoke gehangen, als onderdeel van de tentoonstelling ‘In the style of Link’. Nu zijn de schetsen, maquettes en foto’s van Reinders te zien in het modelspoormuseum in Sneek.

Van dinsdag t/m vrijdag en zondag is het museum geopend van 13.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Meer informatie: www.treinenmuseum.nl.