The Real McKenzies mixen punk, rock en folk

Lemmer - The Real McKenzies komt vrijdag 12 mei naar Poppodium Het Bolwerk. Twee dagen later kunnen rock & roll-liefhebbers genieten van een concert van Bob Wayne.

Het Canadese The Real McKenzies uit Vancouver is een niet te stoppen, kilt dragende tourmachine. Al 25 jaar lang weet deze groep wereldwijd de aandacht van het publiek te grijpen met hun verslavende, compromisloze muziek, die recht uit het hart komt.

Met zowel akoestische als elektrische instrumenten weten deze getalenteerde muzikanten een bijzondere mix te maken van klassieke punk, rock n’ roll en hard folk met onmiskenbare traditionele Keltische invloeden. Knalharde punk rock songs wisselen ze af met gepassioneerde ballades.

The Real McKenzies hebben een reputatie die er niet om liegt. Ze deelden het podium onder andere met Rancid, NOFX, Flogging Molly, The Misfits, Pennywise, Shane McGowan en Metallica.

Bob Wayne staat met zijn opzwepende, op country gebaseerde muziek garant voor een ‘zweetfeest’. Ooit begonnen als roadie bij Hank III, een van de grootste countryrock-artiesten ter wereld, is hij inmiddels samen met zijn begeleidingsband The Outlaw Carnies al jaren ‘op tournee’ om de wereld te bespelen.

De muziek van deze muzikale redneck is geïnspireerd door zijn ‘life on the road’, waar hij dan ook de meeste tijd spendeert. Wayne heeft het in zijn teksten graag over truckers, het eenzame leven op de weg, vrouwen en barbeques.

Bob Wayne staat garant voor opzwepende alternatieve country, rockabilly, hillbilly en stevige bluegrass. Een regelrechte aanrader voor iedereen met een hart voor rock & roll.