VC Sneek verliest finale om landstitel van Sliedrecht Sport

SLIEDRECHT - De nieuwe landskampioen in het vrouwen volleybal heet Sliedrecht Sport. VC Sneek, kampioen in 2015 en 2016, verloor de wedstrijd in en tegen Sliedrecht.

Het was voor Sneek vooraf al een zware opgave om te stunten. De 1-3 nederlaag van vorige week betekende dat Sneek met 1-3 of 0-3 moest winnen om een beslissende golden set af te dwingen. Deze zou tot vijftien punten gaan.
Sneek begon sterk aan de wedstrijd en kwam op voorsprong. uiteindelijk waren de Friezen niet opgewassen tegen het geweld van Sliedrecht. De Zuid-Hollanders speelden voor de laatste keer in sporthal De Stoep en waren vast van plan met een groot spektakel afscheid te nemen. Na een time-out van Sneek bij 8-3 knokten de Friezen zich terug tot 8-8. Daarna bleef het gelijk op gaan, tot het moment waarop Sliedrecht bij 18-14 een beslissend gaatje sloeg. Via een ace van Carlijn Jans werd het uiteindelijk 25-14.
Sliedrecht had nog één set nodig om landskampioen te worden. Sneek beet flink van zich af  in de tweede set en kwam met 5-8 en 8-11 voor. Bij 14-14 draaide Sliedrecht de rollen om, kwam en bleef op voorsprong. Sliedrecht had aan twee gewonnen sets genoeg om zich zeker te stellen van de derde landstitel. VC Sneek moest het zaterdagmiddag doen zonder coach Petra Groenland, omdat zij is getroffen door een dubbele nekhernia. Ze volgde de wedstrijd  via de live-uitzending van de NOS. Ook stond zij in contact met de technische staf ter plaatse.