Sport en spel verbindt in Oudega

OUDEGA - Sport en spel verbindt. Dat werd afgelopen zaterdag 6 mei in Oudega (SWF) weer bevestigd. Kinderen van het ACZ in Sneek werden opgehaald voor een sport- en spelmiddag in M.F.C. ‘It Joo.’ De kinderclub van groep 7 en 8 van de Protestantse Gemeente had hen uitgenodigd.

,,Vorig jaar hebben de kinderen een flessen-ophaal-actie gedaan voor het AZC. Het duurde lang voordat het AZC klaar was, maar nu konden we het eindelijk omzetten in een leuke activiteit. En zie ze nu eens genieten”, vertelt jeugdouderling Griet Verbeek over het ontstaan van het initiatief.

Hoewel de algehele stemming in Oudega terneergeslagen was door het overlijden van een geliefde dorpsgenoot, bracht dit een lach op de gezichten. Ouders keken met voldoening naar de enthousiast spelende kinderen. Er werden sportieve spellen gespeeld, er waren traditionele spelletjes zoals sjoelen en er was een creatieve oefening.De middag werd afgesloten met een lekker bord patat en na afloop kreeg iedereen Fryske sûkerbôle mee.

Vorige week werden al springkussens op het AZC gebracht voor de jongere kinderen. Ds. Wilhelm Roseboom doet nog een oproep: ,,Dit smaakt naar meer, ik werd net al uitgenodigd op een verjaardagsfeestje! Misschien ligt hier wel een roeping voor de kerken in de regio. Nu deze mensen hier in de buurt verblijven, moeten we goed voor ze zijn.”