Volleyballers Bogerman naar finale Olympic moves

SNEEK - Het jongens volleybalteam klas 3 en 4 van csg Bogerman heeft zich geplaatst voor de landelijke finale van Olympic moves. Bijna de helft van alle scholen in Nederland doet mee aan Olympic moves. Het jongensteam behoort dus tot de landelijke top schoolsporters.

Csg Bogerman neemt deel aan Olympic moves met de sporten turnen, atletiek, voetbal, korfbal, floorball en volleybal. De leerlingen van Atletiek en turnen hadden zich al geplaats voor de finale.

Olympic moves is de grootste landelijke scholencompetitie. In heel het land worden regionale voorrondes gespeeld en de winnaars hiervan plaatsen zich voor de grote finale dag op vrijdag 9 juni in Amsterdam. Hier komen dan alle 6.000 sporters bij elkaar voor een gezamenlijke opening. Aansluitend gaan ze uiteen om een toernooi in hun sport te spelen en aan het eind van de middag komt iedereen weer bij elkaar voor de slotceremonie.

Om meer middelbare scholieren samen (meer) te laten sporten zijn de KVLO, NOC*NSF, Coca-Cola en Zilveren Kruis in 2003 ‘Olympic Moves’ (voorheen: Mission Olympic) gestart. Het doel van Olympic Moves is om jongeren tussen de 12 en 19 jaar binnen de schoolomgeving kennis te laten maken met diverse vormen van sport en het plezier van samen sporten te laten beleven.