Abba Gold Europe brengt klassiekers ten gehore

Lemmer - Abba Gold Europe komt vrijdag 19 mei naar het Bolwerk in Sneek. Het is niet voor het eerst dat deze band Sneek aandoet. De band maakt er namelijk telksen weer een groot feest van met liedjes van Abba, geweldige muzikanten en dito show, plus twee dames met grouden strotten.

Abba is nu misschien wel populairder is dan ooit, meer dan dertig jaar nadat de formatie op het wereldtoneel is verschenen. Niet voor niets dat zo veel muzikanten repertoire van ABBA hebben gespeeld. Het is een masterclass in popmuziek.

Niet veel zangeressen halen de hoge en lage tonen die Agnetha en Frida wisten te bereiken. En zeker niet met de souplesse en kwaliteit die zij hadden en die ook hun muziek bezat. Het was indertijd baanbrekende muziek die overigens nog steeds volop gekopieerd en ‘geleend’ wordt in hedendaagse popliedjes.

Abba Gold is een hommage aan de muziek van Abba in zijn originele vorm: twee vrouwen, fantastische liedjes en een rock-‘n-rollband die niet te versmaden is! De bandleden zaten eerder in de cast van Mamma Mia op West End in Londen.

Popkelderpresentaties

Een oude traditie van Popkelderpresentaties wordt zaterdag 20 mei nieuw leven ingeblazen. Op deze eerste presentatie, na de opening van de nieuwe locatie aan de Havenstraat, geven vier popkelderacts acte de présence, namelijk I’m Captain, Metal Force, Huge en Rising Conflict. De avond begint om 20.00 uur.

Verschillende muziekgenres passeren de revue, dus elke muziekliefhebber kan deze avond kennismaken met de vaardigheden van de popkelderbands, en dansen op de muziek. Vrijwilligers van Popkelder Sneek zijn eveneens aanwezig. Belangstellenden kunnen een praatje met ze maken.