Prijs Stekelbaarsje en Ottenhome

Elahuizen - Zeilschool Het Stekelbaarsje in Elahuizen en bootverhuurder Ottenhome Heeg zijn uitgeroepen tot winnaars van het Gouden Windvaantje.

De bezoekers van zeilplatform ZeilenFryslan.nl kozen de afgelopen maand hun favoriete zeilschool, bootverhuurder en jachthaven in Friesland. Meer dan 1800 zeilers brachten hun stem uit voor de publieksprijs. 

In de categorie ‘beste zeilschool’ ging Zeilschool het Stekelbaarsje uit Elahuizen met 28.1% van de stemmen al snel aan kop. Sjon Zegwaard van de zeilschool uit Elahuizen nam het Gouden Windvaantje enthousiast in ontvangst. De Friese zeilers omschrijven de zeilschool als een tweede huis waar de zeilsport en gezelligheid hand in hand gaan. 

Bootverhuurder Ottenhome uit Heeg kon met 29.5 procent bijna een derde van de stemmen voor zich winnen. Mede-eigenaar Johan Potma van de bootverhuurder nam de ZeilAward in ontvangst. De bezoekers roemen de kwaliteit van de vloot, de goede service en beschikbaarheid. 

De Passantenhaven in Langweer kreeg de ZeilAward. De jachthaven wordt door de bezoekers beschreven als vriendelijk, supergastvrij en gezellig.  

De ZeilAwards en het Gouden Windvaantje worden jaarlijks uitgereikt door de redactie van ZeilenFryslan.nl.