Zomerexpositie Gert-Jan Veenstra in galerie Offingawier

Offingawier - Kunstenaar Gert-Jan Veenstra exposeert van 17 juni tot 13 augustus zijn nieuwste schilderijen in galerie Offingawier.

Veenstra, gerenommeerd schilder van (Friese) landschappen, stadsgezichten en nautisch werk laat zich o.a. inspireren door ‘zijn’ provincie. De afgelopen jaren maakte hij schilderijen die de zomerse watersportactiviteit op het Sneekermeer tonen en fragmenten van het schitterende landschap er omheen. Onder hoge Friese hemels en zijn machtige wolkenformaties. Zonovergoten of dreigend. Met witte of gekleurde zeilen, soms tientallen, soms een paar.
De nabij Offingawier gelegen en voor velen herkenbare ‘griene dyk’, een eeuwenoude waterkering uit de 17e eeuw, is een terugkerend thema in Veenstra’s exposities en is in alle seizoenen weergegeven. Ook het Waddengebied is voor hem een onuitputtelijke bron van inspiratie. Hoewel hij zijn vaste onderwerpen - land, stad, lucht en water - trouw blijft, beperkt de schilder zich sinds enkele jaren niet langer tot Nederland en Friesland.
Veenstra schilderde – behalve Nederlandse – Duitse, Engelse, Franse en Schotse kusten en stranden. Naast werken in olie- en acrylverf zijn ook nieuwe inkttekeningen opgenomen in de collectie.  Voor meer info:  www.galerie-offingawier.nl  www.gjveenstrafineart.nl
Galerie Offingawier aan de Fiifgeawei 25 is open op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.