Eetbare Mondriaan bij opening expositie kinderkunst Woudsend

Lemmer - WOUDSEND - De nieuwe expositie KinderKunst Woudsend in het voormalige ASR-gebouw is gisteravond geopend.  Na monumenten en scheepvaart staan nu ambachten centraal met een eetbare knipoog naar Mondriaan. 

De opening werd verricht door Jaap Kruyshaar, voorzitter van de ondernemersvereniging Woudsend samen met Gerben Veenstra, directeur van de basisschool Meester van der Brug en Sietske van Zijl, interim-directeur van de basisschool de Bonifatius. Het thema van de expositie onder de vleugels van de Stichting KinderKunst Woudsend is dit jaar Ambacht. De ondernemers van Woudsend zijn belangrijke inspiratiebronnen geweest voor de kinderen van de twee Woudsender scholen en hun kunstwerken.
De jongste kinderen waren in het kader van het kunstproject de afgelopen tijd bezig met de huisarts, de groepen 3 en 4 gingen op bezoek bij een timmerfabriek, melk stond centraal bij de groepen 5 en 6 en de oudste groepen zetten bedrijven op de foto. De expositie van de werkstukken werd geopend met een eetbaar Mondriaan werkstuk. In het CH-jaar 2018 wordt het vierjarenproject afgesloten met het thema 'de Ontwikkeling'.