Dennis Abma en Arnoudt Reitsma Nederlands kampioen Flits

Heeg - Stuurman Dennis Abma uit Sneek en zijn 8-jarige fokkenist Arnoudt Reitsma uit Oppenhuizen zijn zondag Nederlands kampioen Flits geworden op de Hegemer Mar.

Het duo stelde de titel zondag op de slotdag op spectaculaire wijze veilig met liefst vier zeges in evenzovele races. De twee wonnen vijf van de negen gevaren races bij Heeg. Hun slechtste prestatie, een vijftiende plaats, werd de aftrekker. Met 19 punten overtuigden ze op het NK, dat vrijdag onder bizarre omstandigheden van start ging. Door de harde wind en fikse regenbuien met onweer kon er maar een van de drie geplande races gevaren worden. Van de 47 deelnemers bereikten slechts 26 de finish. De tweede dag van het kampioenschap bracht zaterdag schitterend weer, voor met name Robbert Huisman uit Anna Palowna met zijn fokkemaatje Coen Bijlsma uit Gytsjerk. Zij domineerden deze dag met rustig zeilweer. Dennis Abma verloor echter niet veel terrein en eiste zondag met overmacht de titel op. Het zilver ging naar Huisman en Bijlsma met 29 punten en het brons kwam om de nek van Scharnegoutumer Imme Rijk en met zijn fokkeniste Silke Zuidema, die een punt meer hadden. De twee waren wel de beste meisjes van het kampioenschap.

WK RsFeva

Dennis Abma start komend weekeinde in de RsFeva samen met Robbert Huisman om de wereldtitel in de RsFeva op het IJsselmeer voor de kust van Medemblik. Daar zeilen 160 teams om de titel. Ook Imme Rijk en Itte Klimp, Wiebrand de Vos en Gijs Zuidema en Frank Wijkstra met Jorn Swart zijn hier van de partij.