Postcode-miljoenen in Sloten

Sloten - In Sloten is vanochtend de 2 miljoen prijs van de Postcode Loterij gevallen. Omdat Sloten slechts één postcodegebied kent, winnen alle inwoners die deelnemer zijn van de Postcode Loterij en in de augustustrekking meespeelden. De grootste winnaars zijn 18 deelnemers die meespelen met postcode 8556 AR (Menno van Coehoornstraat), zij verdelen met elkaar 1 miljoen euro. Nog eens 1 miljoen euro gaat naar alle andere inwoners van wie de postcode begint met 8556.

 
Vandaag verraste Postcode Loterij-ambassadeur Gaston de nietsvermoedende hoofdwinnaars (postcode 8556 AR) thuis met cheques uiteenlopend van 40.000 euro tot 120.000 euro.
Herriet (54) wint 80.000 euro en is blij verrast: ,,Ik was aan het werk toen de buurvrouw belde dat de Postcode Loterij in de straat was. Ik was hartstikke druk dus ik zei: ‘neem jij mijn prijs maar even in ontvangst.’ De buurvrouw zei dat het beter was als ik zelf zou komen. Onderweg naar huis hoopte ik op zo’n mooie Postcode Loterij-fiets, want mijn fiets is aan vervanging toe. Dat ik nu met een cheque van 80.000 euro in mijn handen sta, is niet te bevatten. Echt geweldig.”
Horecaondernemer Johan (52) speelt met drie loten mee en wint 120.000 euro: ,,Normaal gesproken zijn we nu al op de zaak, maar vandaag start onze dochter op. Gisteravond was het laat geworden, dus ik lag nog op bed. Toen ik rumoer op straat hoorde ben ik even gaan kijken. De buren stonden buiten met wat met mensen van de Postcode Loterij. We spelen mee met drie loten, maar je weet niet wat je kan verwachten. Een bedrag van 120.000 euro had ik niet zien aankomen, ongelofelijk. Eind deze maand is de jaarlijkse Jouster Merke, de lokale kermis en jaarmarkt in één. Dat is voor ons altijd een erg drukke periode, maar ik weet zeker dat ik dan nog steeds met een grote glimlach op mijn gezicht sta!”
 
Naast de 18 hoofdwinnaars zijn er nog 114 inwoners uit het 760 mensen tellende Sloten die meespelen met de Postcode Loterij en van wie de postcode begint met 8556. Zij winnen ruim 6.000 euro als zij gedurende 2017 met alle trekkingen hebben meegedaan. Al deze winnaars krijgen per brief bevestigd wat de hoogte is van hun gewonnen geldprijs.