Menhir trekt na moeizaam begin aan langste eind

Drachten - De basketballers van ESBC Menhir trokken zaterdagavond na een moeizaam begin aan het langste eind op bezoek bij Penta in Drachten: 50-68.

Nog voor aanvang van de eerste uitwedstrijd raakten de Snekers een speler kwijt.  Bij Menhir viel Ali Carti uit tijdens de warming up. Hij raakte geblesseerd aan de rug en kon met geen mogelijkheid meespelen. Thuisploeg Penta begon beter aan de wedstrijd en leidde na elf minuten met 21-14. Dat was het sein voor coach Arnold van der Meulen om ervoor te zorgen dat er met meer scherpte en teamgeest gespeeld werd. Nog voor de rust bogen de Snekers de achterstand om in een kleine voorsprong: 29-33.
Na de pauze schoot Menhir het best uit de startblokken. Penta kon de ring niet meer vinden in het derde kwart en werd op slechts zes punten gehouden. Menhir zette daar veertien punten tegenover. In het laatste kwart werd de overwinning geroutineerd binnengehaald. Topscorers waren Danny Nowee (14) en Mats Haven (26).
Menhir mag vrijdag thuis tegen Donar 3 proberen drie zeges op rij te halen. De wedstrijd in de Sneker sporthal begint om 20.45 uur.