Uniek zangproject jongens basisschool

Sneek - Jongens van de basisschool kunnen in maart 2018 meedoen aan een uniek muziek- en zangproject met het Noord Nederlands Orkest.

In het kader van Culturele hoofdstad gaat het Noord Nederlands Orkest vijf  keer de beroemde Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach uitvoeren in het Frysk, de taal die zich bijzonder goed leent om in te zingen. Speciaal voor deze eenmalige gelegenheid vraagt het orkest hiervoor niet een vast koor, maar jongens uit heel Friesland. Op vier verschillende leslocaties (Leeuwarden, Sneek, Drachten en een laatste nader te bepalen plaats) gaan de jongens met elkaar oefenen onder leiding van dirigent Trevor Mooijman van onder andere het Martini Jongenskoor in Sneek (MJKS) en zangpedagoog Sippie Broersma.
In de weken voordat de grote tour begint komen alle jongens bij elkaar in Leeuwarden om een spectaculair jongenskoor te vormen. Een dergelijk project is muzikaal erg leerzaam voor kinderen en het is fantastisch om eens mee te maken hoe het is om met een professioneel orkest te zingen. Jongens kunnen zich nog opgeven tot de herfstvakantie bij voorzitter@mjks.nl. ,,Jammer voor de meisjes, maar niet getreurd: na de herfstvakantie start het Martini Jongenskoor ook met een spiksplinternieuwe meidengroep", aldus Gerard van Beijeren namens de MJKS.