Superleagueteam Legend Reen Sneek wint eerste thuiswedstrijd

Sneek - Legend Reen Sneek heeft in de Overgangsklasse A van de Superleague of Darts z'n eerste thuiswedstrijd met 6-4 gewonnen van Café de Dissel uit Staphorst. Legend startte de partij met Dennis Iedema, Gerrit ter Schuur, Rick Schaafsma en Jan Pieter van der Vegt.

De roundrobin werd na een spannend verloop door Dennis Iedema binnengesleept met 9-8. De eerste singlepartij werd door debutant Jan Pieter van der Vegt knap met 4-3 gewonnen van Klaas Hooikammer. Gerrit ter Schuur won vervolgens overtuigend met 4-0 van Jarno Braamskamp, Dennis Iedema versloeg Arjan Konterman met 4-1 en de voor Rick Schaafsma ingevallen Gijsbert van Malsen won met 4-1 van Antoine Feijen. Tussenstand 5-0 En dus in ieder geval 1 wedstrijdpunt binnen.
De koppelpartijen begon Legend Reen matig, koppel Jan Pieter / Edwin Scholten ( vervanger voor Gerrit ter Schuur) verloor de beide partijen tegen respectievelijk Arjan/Klaas en Jarno/ Mark Scholte (vervanger voor Antoine Feijen). Ook het koppel Dennis/Gijsbert moesten het onderspit delven tegen Jarno/Mark. Op tijd rechtten Dennis en Gijsbert de rug en wonnen het laatste koppel met 3-1 , mede door een prachtige laatste leg. Tussenstand 6-3. Gijsbert die ondanks zijn jonge leeftijd van 17 jaar (hij kreeg dispensatie van de NDB) de afsluitende solopartij wel aandurfde verloor deze met 2-4 van Jarno Braamskamp, einduitslag 6-4.
Legend Reen bezet na twee wedstrijden de 5e plaats. De eerstvolgende wedstrijd is op 14 oktober uit tegen Appingedam.