Menhir stuurt kampioen met lege handen terug

Sneek - De basketballers van ESBC Menhir boekten vrijdagavond in de Sneker Sporthal een knappe 51-43 overwinning op regerend kampioen BV Leeuwarden 3.

Bij Menhir ontbraken de centers Ali Carti, Danny Nowee en Jan Weerts en dus deed coach Arnold van der Meulen een beroep op jeugdspeler Johannes Idsinga om toch nog wat body in de ploeg te krijgen. De tegenpartij kwam met maar liefst twaalf spelers opdagen, maar er waren geen heren van het kampioensteam van vorig jaar bij. De gasten begonnen nog wel goed en Menhir moest op hoog tempo in de achtervolging. Dat slaagde tot 17-18.
Daarna raakte de beste speler van de tegenstander in foutenlast en hij werd dus tijdelijk uit het veld gehaald. Menhir profiteerde optimaal met een 11-2 tussensprint en bij rust leidde de thuisploeg met 28-20. De Snekers zouden de leiding niet meer uit handen geven.
Uitblinker Mats Haven (vijf driepunters, totaal 21 punten) en de zeer sterk debuterende Johannes Idsinga zorgden voor de broodnodige scores. In de slotfase probeerde Leeuwarden nog druk te zetten, maar Menhir speelde de bal professioneel rond en gaf de gasten geen kans om dichterbij te komen. De basketballers zijn na drie wedstrijden nog ongeslagen.