Opnieuw certificaat zorglijn staar oogheelkunde AZ

Sneek -  Het Antonius Ziekenhuis in Sneek en Emmeloord heeft wederom het kwaliteitscertificaat van Het Oogzorgnetwerk in ontvangst mogen nemen voor de behandeling van cataract (staar). De afdeling Oogheelkunde ontvangt het certificaat voor de tweede keer omdat het hoog scoort op het gebied van kwaliteit en veiligheid.

Sinds 2014 is de afdeling Oogheelkunde gecertificeerd voor de behandeling van cataract (staar). Om de drie jaar vindt er een hercertificering voor de normen van Het Oogzorgnetwerk plaats. Voorafgaand aan de certificering hebben zorgprofessionals uit andere ziekenhuizen, die dagelijks betrokken zijn bij de zorg en behandeling van oogheelkundige patiënten, de afdeling bezocht. Tijdens de bezoeken bleek dat de afdeling een cultuur heeft van continu verbeteren en dat goed wordt samengewerkt als team. Daarnaast scoort de afdeling vooral goed op het vlotte verloop van het proces met name door de geïntegreerde voorlichting en preoperatieve screening.

Het ziekenhuis is trots op het opnieuw behalen van het certificaat. Naast het certificaat voor cataract beschikt het Antonius Ziekenhuis Sneek ook over certificaten van Het Oogzorgnetwerk voor de behandeling van maculadegeneratie, glaucoom en oculoplastische chirurgische ingrepen.

Het Antonius Ziekenhuis Sneek is één van de partnerlocaties van Het Oogzorgnetwerk. Oogartsen binnen Het Oogzorgnetwerk hebben kwaliteitsnormen ontwikkeld. Met het behalen van het certificaat, uit handen van Het Oogzorgnetwerk, toont het Antonius Ziekenhuis aan dat het voldoet aan de kwaliteitsnormen en dat continu gewerkt wordt aan het verbeteren van de zorg- en dienstverlening.