Gehoorzame robot op Vuurvlinder

Sneek - CBS De Vuurvlinder werd deze week verrast met een heuse robot. Remco Versteeg, vader van een van de leerlingen en werkzaam bij Venture Systems in Bolsward, kwam de robot persoonlijk aanbieden en demonstreren.

Venture Systems is een van de bedrijven die zich heeft aangesloten bij het initiatief van de provincie, het Innovatiecluster High Tech Systems, de BDOF en CBO-Fryslân om alle basisscholen in Friesland van een robot te voorzien. Daar moeten de kinderen trouwens nog wel wat voor doen. De robot wordt namelijk aangeleverd als bouwpakket. Elk schroefje, elk moertje, elk kabeltje en elk motortje moeten de kinderen zelf monteren. Een techniekproject van meerdere weken.

,,Maar, dan heb je ook wat: Een robot die op commando kan dansen, die een hi-five kan geven, moppen kan vertellen en noem het allemaal maar op. Je kunt hem ook zelf van alles leren en voordoen. De juffen en meesters zijn er intussen wel zeker van. In de toekomst worden dit ideale leerlingen. Ze doen gewoon alles wat je wilt", aldus Jaring Attema van De Vuurvlinder.