Gedenkdag in Antonius Ziekenhuis

Sneek - In het Stiltecentrum van het Antonius Ziekenhuis in Sneek is vrijdag 3 november opnieuw een gedenkdag.

Gedurende de dag worden er om 11.00, 13.00, 15.00 en 19.00 uur herdenkingsbijeenkomsten georganiseerd. Om 17.00 is er een bijeenkomst waarin alleen kinderen worden herdacht. Tijdens deze bijeenkomsten wordt naar muziek geluisterd en worden teksten voorgelezen. In een moment van gedenken worden de namen genoemd en is er voor nabestaanden gelegenheid om een kaarsje te branden en een wit steentje, met daarop de naam van de overledene, op een gedenktafel te leggen.

De nabestaanden zijn hiervoor persoonlijk uitgenodigd. Niet alle adressen zijn bekend. Alle nabestaande zijn van harte uitgenodigd om bij deze dag aanwezig te zijn. Geestelijk verzorger Michiel van Blanken van het Antonius Ziekenhuis geeft leiding aan het gemeenschappelijke herdenken en is verder gedurende de dag beschikbaar voor gesprek en contact.

Alle Friese ziekenhuizen houden vrijdag 3 november zo'n gedenkdagTijd om in gedachten even stil te staan bij het leven en sterven van een overleden dierbare en bij alles wat er gebeurd is. Het verlies en ook het gemis. Een moment van troost en bezinning om alleen en samen even tot inkeer te komen.