Indrukwekkende concertreis Stedelijk

Berlijn - Het Stedelijk Muziekkorps Sneek kijkt terug op een succesvolle concertreis naar Berlijn. Na een lange busreis op donderdag werd nog diezelfde avond een concert gegeven op een historische locatie: de Kaiser Wilhelm Gedachtnis Kirche.

In die ambiance werd door het orkest voor een internationaal publiek een sfeervol klassiek concert gegeven waar het publiek zichtbaar van genoot. Zaterdagavond vond een optreden plaats in de concertzaal van Mercure hotel annex congrescentrum Moa Berlin. Als eerste door het jeugdorkest On the Move dat met een wervelend programma alle ruim 400 bezoekers voor zich wist te winnen. Een prestatie van formaat van deze jeugdige musici voor een Berlijns publiek dat doorgaans niet vaak in aanraking komt met harmoniemuziek. Na de pauze was het de beurt aan het groot-harmonie-orkest dat eveneens onder leiding staat van Tseard Verbeek. Na afloop van het optreden klonk een ovationeel applaus, dat na twee toegiften wederom minuten lang aan hield. Het enthousiaste publiek genoot met volle teugen.

Tussen deze beide concerten door was er overdag gelegenheid om Berlijn te verkennen en de vele historische plaatsen te bezoeken. Vooral de overblijfselen van de Berlijnse muur maakten grote indruk op jong en oud. Na een stormachtige terugreis naar Sneek was er tijd om na te genieten. De vereniging kan terugkijken op een geweldig weekend.

 

het Stedelijk maakt zich nu op voor het Nieuwjaarsconcert op 14 januari om 14.30 uur in het Theater Sneek. Dit wordt een klassiek symfonisch concert met ballet. Aanstormend talent, sopraan Margreet Rietveld, zal die avond centraal staan. Kaarten zijn binnenkort beschikbaar bij het Theater Sneek.