Menhir alleen aan de leiding

Sneek - De basketballers van ESBC Menhir zijn na gisteren alleen koploper in de Noordelijke tweede klasse. Menhir won zelf in de Sneker Sporthal van laagvlieger Moestasj 2 uit Groningen met 68-43. Concurrent Exercitia uit Eelde ging in Joure ten onder tegen de Oaters met 54-49.

Menhir had op papier een makkelijke avond. Tegenstander Moestasj had pas een wedstrijd gewonnen. Coach Arnold van der Meulen van de Snekers deed vooraf echter een uitspraak die voor zijn teamgenoten niet de juiste motivatie opleverde: ,,Als we van deze gasten verliezen eet ik mijn shirt op." In het begin leek het er even op alsof de Snekers dat wel wilden zien gebeuren, maar al gauw pakten ze een voorsprong. Na tien minuten leidde Menhir al met 20-10.
In het tweede kwart zakte het spel naar een bedenkelijk niveau. De thuisploeg verzuimde om te profiteren van de zwakke tegenstand en om iets aan het doelsaldo te doen. Het rustsignaal kwam bij 30-17. Na de pauze ging het eindelijk iets beter en werd onder aanvoering van Mats Haven een flink gat geslagen (56-27).
In de slotfase dommelde de thuisploeg echter weer in, zodat de Groninger studenten de nederlaag dragelijk wisten te houden. Topscorer bij Menhir werd Mats Haven met 28 punten. Vrijdag gaat Menhir proberen om in Hoogeveen de ongeslagen status te behouden.