Menhir blijft in fysieke slag overeind

Hoogeveen - De basketballers van ESBC Menhir speelden gisteravond in Hoogeveen een zeer zware wedstrijd tegen laagvlieger HBV Falcons. De arbitrage stond veel fysiek geweld toe. Menhir wist zich daaraan met moeite te ontworstelen en bleef daardoor ongeslagen: 54-59.

Slechts zeven spelers trokken voor Menhir naar Hoogeveen, maar dat lage aantal is dit seizoen geen uitzondering. De gebroeders Carti zijn nog altijd geblesseerd, terwijl jongeling Nils Hettinga achterbleef in Sneek om met het oudste jeugdteam te spelen.
De Snekers begonnen heel matig, ondanks de goede voornemens om scherp te starten en de tegenpartij niet te onderschatten. De verdediging was veel te slap. Daarbij kwam dat de scheidsrechters veel fysiek contact toelieten, iets wat Menhir niet ligt. Met name Danny Nowee werd hard aangepakt. Veel spelers liepen daarom gefrustreerd rond. Via 16-8 werd een de rust bereikt bij 39-32 voor de Falcons.
Drie minuten na de pauze kwam Menhir eindelijk langszij (39-39) en vanaf dat moment werd niet meer achterom gekeken. De verdediging was eindelijk op orde en ondanks de uitsluiting van Jeroen Zantingh hielden de Snekers het hoofd koel. Uitblinker Mats Haven (31 punten) gooide de wedstrijd vanaf de vrije worplijn in het slot.
Menhir heeft nu rust tot 2 december. Dan staat in Eelde de kraker tegen nummer twee Exercitia op het programma.