Dope D.O.D. brengt hiphop naar Bolwerk

SNEEK - In het kader van hun najaarstour staat de hiphopact Dope D.O.D. vrijdag in het Bolwerk in Sneek. In voorprogramma Da Butcha, No Order en DJ Cold Crush.

Dope D.O.D brak in 2011 door met de song ‘What Happened’ en heeft inmiddels 27 miljoen streams op Youtube. Niet alleen in Nederland staat Dope D.O.D aan de top van de game. De groep verkocht in meer dan zeventien landen de shows uit en toerde langs de grootste festivals van de wereld. Daarnaast werkten ze samen met Amerikaanse zwaargewichten, zoals Redman en de hiphopgroep Onyx. Hun nieuwe album ‘Shotguns in Hell’, dat in mei werd uitgebracht, maakten zij volledig samen met Onyx.

Da Butcha is een hiphop-artiest met zestien jaar live-ervaring en sinds 2008 lid van Dope D.O.D. Butch heeft in het verleden met verschillende Europese en Amerikaanse artiesten samengewerkt. No Order bestaat uit MC’s: E.T (Patrick Hassenpflug), Youri (Youri Menken), Dilson (Dilson Nunes Galdino), Skedel (Ralph Kooistra) en DJ: RED (Redmar Severein).

Op jonge leeftijd was Cold Crush al bezig met muziek als DJ. Met het maken van kleine remixes/beats richtte Cold Crush de aandacht op zichzelf in de lokale hiphop-scene. Dit resulteerde in de oprichting van 2CK samen met MC Elgee. De jaren gingen voorbij en diverse andere hiphop-projecten kwamen langs, onder andere de Wreckin Crew, Mad Hoodlumz, AOK en P-Double.