Geflatteerde nederlaag ONS Sneek

Hendrik-Ido-Ambacht - AMBACHT Het is ONS Sneek gistermiddag opnieuw niet gelukt om één of meer punten mee te nemen uit Hendrik Ido Ambacht. Net als vorig jaar incasseerde de derde divisionist uit Sneek tegen ASWH een 4-1 nederlaag.

Een geflatteerde ditmaal. Want in tegenstelling tot vorig jaar bood ONS nu uitstekend partij. De ploeg van Chris de Wagt was, hoewel de uitslag anders vermoeden, heel dicht bij een punt.

Halverwege de eerste helft waren de oranjehemden aan de leiding gekomen door een treffer van opnieuw Genridge Prijor. En dat was op dat moment niet onverdiend. Ietwat gelukkig kwam ASWH op gelijke hoogte. Scheidsrechter Van der Laan kende in de 38ste minuut de thuisclub namelijk een penalty toe, waar hij in vergelijkbare situaties daarvoor de grens wat ruimer had getrokken. Peter de Lange schoot raak en bovendien liep de ‘dader, Ale de Boer, tegen een gele kaart op. En die zou later heel belangrijk worden.

In de tweede helft liep dezelfde ONS'er nogmaals tegen geel op. En dat betekende dat ONS Sneek vanaf de 70e minuut met tien man verder moest. ASWH, dat in de 57ste minuut dankzij Kyle Doesburg, op voorsprong was gekomen, profiteerde dankbaar. Waar het in ondertal spelende ONS via Curty Gonzales en Michael Lanting dicht bij de gelijkmaker was geweest, sloeg de thuisploeg in de slotfase via Mels van Driel en Nick Slotboom toe.

ONS bleef 16e op de ranglijst.