LSC 1890 in Panenka Magazine

Sneek - 1890 is opgenomen in het dertiende nummer van het voetbalblad Panenka Magazine waarin de nadruk ligt p historische stadions en karakteristieke accommodaties..

Nostalgie is hét toverwoord, zo meldt de redactie van het blad. Joris Wouters maakte een wandeling langs alle stadions in Dublin en dook in de historie van de clubs. Het werd een ‘walk down memory lane’. Datzelfde deed hoofdredacteur en Nederlands bekendste groundhopper, Tom Bodde, in zijn geboortestad Winschoten. Hij bezocht het roemruchte WVV, dat toptalenten als Jan Mulder, Klaas Nuninga en Arie Haan voortbracht. Uit eigen land verder een reportage over ‘lost ground’ Kaldeborn. Het Limburgse stadion dat eens 25.000 toeschouwers huisvestte verpaupert in rap tempo. Ook werd een bezoek gebracht aan de pareltjes van LSC 1890 Sneek en Wuppertaler SV.In Panenka Magazine 13 verder het bijzondere stadionproject van fotograaf Thomas van Schaik. Hij heeft zich toegelegd op ‘stadions in woonwijken’. Panenka Magazine kreeg de primeur: in editie 13 presenteren we enkele van zijn schitterende foto’s, waar de nostalgie vanaf druipt. Deze kakelverse editie van Panenka is te verkrijgen in de betere boekhandel en speciaalzaak, daarnaast online te verkrijgen via www.panenka-magazine.nl.
Panenka is een voetbalmagazine voor liefhebbers van voetbalromantiek, fancultuur en stadionbeleving. Lezers van ons magazine trekken er graag (en liefst véél) op uit om in binnen- en buitenland te genieten van karakteristieke stadions, authentieke supporterscafés en voetbalclubs met een rijke historie en een roemrucht verleden.