Menhir houdt ongeslagen status na inhaalrace

Sneek - De basketballers van Menhir troffen vrijdagavond in Dyna'75 uit Heerenveen een talentvolle en gemotiveerde tegenstander. De Snekers keken in de Sneker Sporthal snel tegen een grote achterstand aan, maar trokken na veertig minuten spelen toch aan het langste eind: 53-46.

De thuisploeg kon weer een beroep doen op Ali Carti (terug na een enkelbreuk) en Nils Hettinga (scheurtje in de enkelband). Omdat vaste waarde Jan Weerts een kuitblessure heeft, haalde coach Arnold van der Meulen jeugdspeler Johannes Idsinga ook bij de selectie.
Dyna'75 begon wervelend en liep uit naar 10-17. Het was goed te merken dat de thuisspelende Snekers trainings- en wedstrijdritme misten. Spelers liepen aanvallend veel uit positie en lieten het ook verdedigend veel steken vallen. De Heerenveeners stoomden door naar 14-30. Toch vocht Menhir zich nog voor de rust iets terug (26-34).
Er was nog genoeg tijd om aan een achtste overwinning op rij te werken. De Snekers gooiden de verdediging om en dat zorgde ervoor dat Dyna de regie kwijtraakte. De gasten konden de ring niet meer vinden en Menhir kwam door zorgvuldige aanvallen dichterbij. Met nog drie minuten te spelen was het gat gedicht en kon Menhir aan een voorsprong gaan werken. De ploeg speelde het overwicht aan ervaring prima uit.
Dyna werd gedwongen tot het maken van fouten en de Snekers haalden vanaf de vrije worplijn de zege binnen. De heren zijn nog steeds ongeslagen en gaan halverwege januari proberen de zegereeks ook in 2018 voort te zetten.