Eerste paal uitbreiding Hoekstra Logistiek

Sneek -  Aan de Schoenmakersstraat in Sneek is gisteren de eerste paal geslagen voor de uitbreiding van Hoekstra Logistiek.

De komende maanden wordt een nieuw crossdock gebouwd om de sterke toename van het aantal orders te kunnen verwerken. De nieuwbouw krijgt een inhoud van 27.000 m3 met 32 docklevelers. BouwGroepNoord uit Drachten tekent voor de realisatie van de nieuwe loods en de revitalisering van bestaande terreinen en gebouwen, oplevering staat gepland voor 1 april 2018.
De vierde generatie Hoekstra, Hylkje, Harmen, Romke en Aiso Pierius Hoekstra, sloeg onder toeziend oog van broertje Ynte, familie en medewerkers de feestelijke 'eerste' paal voor het nieuwe crossdock in Sneek.
Hoekstra groeit de laatste jaren sterk in met name de dienstverlening voor webshops welke volumineuze en kwetsbare goederen door hen laten verwerken en  vervoeren naar particulieren in Nederland en Vlaanderen. Steeds meer goederen, zoals sanitair, (tuin)meubelen, bouwmaterialen, verwarming en dergelijke wordt in Sneek opgeslagen en op order klaargezet en van hieruit gedistribueerd naar de consument. Bij die consument zorgt Hoekstra door zogenaamde serviceleveringen vaak ook voor het uitpakken en plaatsen van de spullen en waar nodig montage.
In het bestaande crossdock werd het steeds lastiger om in een steeds kortere tijdsperiode de groeiende orderstroom te verwerken. Daarnaast werd nu op drie externe locaties in Sneek opslagruimte gehuurd. Na de nieuwbouw wordt het bestaande crossdock omgebouwd tot warehouse en zal er vooreerst weer voldoende ruimte zijn om op eigen terrein alle goederen op te slaan. Tegelijkertijd met de start nieuwbouw wordt ook een nieuw warehousemanagementsysteem in gebruik genomen (WICS) waarbij opdrachtgevers de operatie in het warehouse voortdurend kunnen volgen, scanning verder wordt doorgevoerd en zo wordt gestreefd naar een zo efficiënt mogelijke werkwijze waarbij het streven is de klant voortdurend positief te blijven verrassen door korte doorlooptijden en extra service. Hoekstra is een bijna 90 jaar oud familiebedrijf in logistieke dienstverlening waar 110 medewerkers samen werken aan kwaliteit in logistiek.