Verdachte steekpartij Sneek is stiefzoon van slachtoffer

Lemmer - SNEEK - In Sneek wordt er van uitgegaan dat het motief van de dodelijke steekpartij in de Johan Willem Frisostraat in de familiesfeer ligt. Eén van de twee verdachten – jongens van 16 en 17 jaar – is de stiefzoon van het dodelijke slachtoffer, de 39-jarige Guido Souari.

SNEEK - In Sneek wordt er van uitgegaan dat het motief van de dodelijke steekpartij in de Johan Willem Frisostraat in de familiesfeer ligt. Eén van de twee verdachten – jongens van 16 en 17 jaar – is de stiefzoon van het dodelijke slachtoffer, de 39-jarige Guido Souari.
De politie wil de familieband niet bevestigen, maar in de wijk Sperkhem wordt alom aangenomen dat het om deze jongen gaat. Donderdagochtend stierf Souari op straat, na in zijn bovenwoning te zijn neergestoken. Kort na het incident zagen buurtgenoten twee jongens uit de woning komen. Later op de dag pakte de politie ze op. De rechter-commissaris heeft bepaald dat de twee veertien dagen langer in voorarrest moeten blijven. Ze zitten in beperkingen, wat betekent dat ze behalve met hun advocaat met niemand contact mogen hebben, ook niet met elkaar.